Το Τσόχινο Καπέλο: Γιόζεφ Μπόις - Η Διήγηση μιας Ζωής Lucrezia De Domizio Durini

ISBN: 9789602563137

Published: 1996

Paperback

315 pages


Description

Το Τσόχινο Καπέλο: Γιόζεφ Μπόις - Η Διήγηση μιας Ζωής  by  Lucrezia De Domizio Durini

Το Τσόχινο Καπέλο: Γιόζεφ Μπόις - Η Διήγηση μιας Ζωής by Lucrezia De Domizio Durini
1996 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 315 pages | ISBN: 9789602563137 | 6.55 Mb

Ο Γιόζεφ Μπόις, πρωταγωνιστής στον τομέα της τέχνης και του πολιτισμού στο δεύτερο μισό του 20ού αίώνα, είναι ακόμη και σήμερα σχεδόν άγνωστος στο ευρύ κοινό. Μια αινιγματική και μυστηριώδης προσωπικότητα (ας θυμηθούμε το καπέλο του, σημάδι μύησηςMoreΟ Γιόζεφ Μπόις, πρωταγωνιστής στον τομέα της τέχνης και του πολιτισμού στο δεύτερο μισό του 20ού αίώνα, είναι ακόμη και σήμερα σχεδόν άγνωστος στο ευρύ κοινό. Μια αινιγματική και μυστηριώδης προσωπικότητα (ας θυμηθούμε το καπέλο του, σημάδι μύησης και σοφίας, το γιλέκο του ψαρά, το λαγοπόδαρο στο πέτο του, αρχή της κίνησης και της μεταψύχωσης) που μέσω της τέχνης συνέλαβε ένα πλήρες προγραμματικό σχέδιο όπου ο άνθρωπος, η φύση, η οικονομία και η κοινωνία τείνουν προς μια διαφορετική και ανώτερη τάξη ισορροποίας.

Η τέχνη για τον Μπόις είναι Κοινωνική Γλυπτική, πράξη καθημερινή, υπόθεση μιας ζωής όπου συμμετέχει κάθε άνθρωπος. Μια ηθική και δημιουργική αυστηρότητα που ενώνει σε μία ιδανική σύνθεση όλες τις πρωτοπορίες του 20ού αιώνα και ανοίγει τον πολιτισμό και την επικοινωνία της νέας χιλιετίας στην τέχνη. Χρησιμοποιώντας πλούσια και ερεθιστικά ντοκουμέντα, φτιάχνοντας μια αναντικατάστατη και απαραίτητη μαρτυρία μιας εποχής, το βιβλίο αυτό για πρώτη φορά παρουσιάζει σε βάθος την ιταλική περίοδο του Μπόις, μια περίοδο που συχνά αγνοήθηκε και που μετά από μια προσεκτική ανάγνωση φανερώνει τη θεμελιώδη σημασία της.

Ένα βιβλίο γραμμένο με άμεσο τρόπο που μέσα από ανέκδοτες μαρτυρίες παρουσιάζει ολόκληρη τη διαδρομή του Γερμανού καλλιτέχνη.Translator: Maria MandaniEnter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Το Τσόχινο Καπέλο: Γιόζεφ Μπόις - Η Διήγηση μιας Ζωής":


keyboardmilitia.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us